Julia og Frodo gjorde det igjen!

Storfjordjenta Julia Sofie Sørum Bjørklund, norgesmester i juniorhandling og mestvinnende juniorhandler 2016.
Storfjordjenta Julia Sofie Sørum Bjørklund, norgesmester i juniorhandling og mestvinnende juniorhandler 2016. Her med ni år gamle Frodo. Foto: Privat.

For andre år på rad slo storfjordjenta Julia Sofie Sørum Bjørklund (16) lørdag til og la beslag på NM-tittelen i juniorhandling.  

Dermed kvalifiserte hun seg igjen for VM – Crufts –  som finner sted i Birmingham i mars neste år.

Men det stopper ikke der: Julia er den mestvinnende juniorhandleren i år, og har dermed kvalifisert seg til EM i Kiev i Ukraina neste år!

Og for to uker siden representerte hun Norge i Nordisk mesterskap, og tok gull både i lagkonkurransen og individuelt. Det innebærer at Julia både er regjerende nordisk mester og regjerendenorgesmester.

Juniorhandling er en sport for barn og unge i alderen 10-18 år, og handler kort sagt om samspillet mellom hunden og den som viser hunden fram, Og det er sistnevnte som bedømmes. Det gjelder å ha god kontakt og godt samspill med hunden. Man skal også ha kunnskaper om rasen, og om hundens anatomi.

I konkurransen skal man først vise fram sin egen hund, og så en fremmed hund av en annen rase.

– Min hund heter Frodo, en samojed på ni år. Vi har hatt ham siden han var valp, så vi kjenner hverandre godt. Den fremmede hunden, en tibetansk spaniel med navnet Keiko, var veldig medgjørlig, så alt gikk veldig bra, forteller Julia.

Til daglig er hun elev på musikklinja på Kongsbakken vgs, og det meste av tida som ikke går med til skolearbeid, går til trening med hunden.

– Jeg bruker veldig mye tid på hunden. En del av treninga foregår sammen med trener, men ellers  gjelder det  å trene kondisjon, stelle pels og alt anna som er nødvendig for at hunden skal klare jobben under konkurransen, som gjerne strekker seg over en hel dag med få pauser.

Hun føyre til at hun får mye hjelp og støtte i arbeidet i nærmiljøet, hvor hun har mange gode støttespillere.

Julia har deltatt i konkurranser med hund siden hun var sju år, men  hund har alltid vært en del av  livet hennes.

2 kommentarer til “Julia og Frodo gjorde det igjen!”

  1. Gratulerer Julia! For en flott Storfjord ambassadør- tenk å bli norgesmester 2 år på rappen, du skal representere Norge for 2.gang i verdensmesterskapet i Crufts, England.
    OG: til EM i Ungarn.
    (Jeg håper jeg ikke har rota med “detaljene”)

    Helt utrolig flott prestasjon er det nå uansett!

    Gratulerer!

Det er stengt for kommentarer.