Ramsalt operasang på Festkonsert med Arctimus

festkonsert
– Årets solister vil underholde på nordnorsk dialekt og bidra til nok en uforglemmelig musikkaften med Arctimus sekstett. Det lover produsent  Dominique Guyoti.

Fredag førstkommende blir det festkonserten på Ruija Kafé i regi av Kultur i Troms.

Fra onsdag 16. til lørdag 19. november er det duka for den nå tradisjonelle festkonserten i regi av Kultur i Troms. Årets solister vil underholde på nordnorsk dialekt og bidra til nok en uforglemmelig musikkaften med Arctimus sekstett. Fredag er altså turen kommet til Storfjord.

 Under ledelse av Erika Toth vil ensemblet presentere et nytt utvalg av spenstige og stemningsfulle orkesterstykker. Det skriver produsent  Dominique Guyoti ei pressemelding.

Av pressemeldinga framgår det at de denne gangen har med seg ikke bare én, men to operasolister. Sopranen Åse Helén Krystad og tenoren John Kristian Karlsen har gjort seg kjent i landsdelen for sine fremføringer av kjente arier og duetter gjendiktet av Åse selv på nordnorsk dialekt. De har opptrådt med forestillingen “Ramsalt opera” bl.a. i Bodø og Straumen, og tar nå med seg noe av det repertoaret til Festkonserten. Med slike tekster som “Han kom hit med hurtigbåtn, og nu sei han han må dra” blir kjærlighetsduetter og bravurarier med én gang folkelige og nære… og fylt med både humør og humor.

I strykesekstetten møter vi
. Erika Toth og Werner Dickel, fiolin
. Pål Solbakk og Dénes Ludmány, bratsj
. Runa Bergsmo, cello
. Ivaylo Iordanov, kontrabass

Erika og Runa er ansatt som landsdelsmusikere ved Kultur i Troms, mens de øvrige musikerne spiller til daglig i noen av Europas beste orkestre.

Åse Krystad er fra Flakstad i Lofoten; hun er en etterspurt frilanser med base i Trondheim. John Kristian Karlsen er fra Styrkesnes i Sørfold og har vært distriktsmusiker i hjemkommunen siden 2000.

Forestillingen blir satt opp i Burfjord, på Halti og i Lenangsøyra som i fjor. Årets nye konsertsted er Kafé Ruija i det nyåpnede Nordkalottsenteret i Skibotn, etter initiativ fra Storfjord frivilligsentral.

Her er turnérute i uke 46

Onsdag 16. november kl. 19: Flerbrukshuset, Burfjord
Torsdag 17. november kl. 19: Halti Kulturscene, Storslett
Fredag 18. november kl. 19: Kafé Ruija, Nordkalottsenteret, Skibotn
Lørdag 19. november kl. 19: Bygdetun, Lenangsøyra

 

Én kommentar til “Ramsalt operasang på Festkonsert med Arctimus”

  1. Det var en fantastisk fin konsert. Håper det blir en årlig tradisjon.

Det er stengt for kommentarer.