Gir ut lokalhistorisk bildebok

Ett av de mange bildene i boka.
Ett av de mange bildene i boka.

SKIBOTN  En av de første dagene kommer det ut ei lokalhistorisk bildebok fra Skibotn. 

Jan Erik Grape med ny historisk billedbok.
Jan Erik Grape med ny historisk billedbok.

Det er Jan Erik Grape  som publiserer en del av sin rikholdige samling av gamle bilder fra bygda. Her finnes det også  bilder fra andre deler av kommunen og fra nabolandene.

– Boka er tenkt å ha interesse for alle som bor i Skibotn i dag, men også for alle andre med en eller annen tilknytning til stedet, eller med interesse for hva som har rørt seg i bygda i tidligere tider. For eksempel har jeg en forestilling om at skolene i kommunen bør ha interesse av den for å gi elevene noe av kunnskapsbakgrunnen de bør ha om stedet og kommunen de vokser opp i, skriver Jan Erik i ei pressemelding.

Bokas forside.
Bokas forside.

– Det er også ganske mye skolehistorie i et eget kapittel. Her er helt sikkert også mye stoff som de fleste voksne personer i dag ikke kjenner så mye til. Spesielt tenker jeg at utflyttede bygdefolk og deres etterkommere vil finne mye som bidrar til å holde tilknytningen ved like. Mange vil nok også finne boka som en god idé for gave, som bl.a. julepresang, skriver han.

Jan Eriks samling er bygd opp på grunnlag av egne gamle bilder og videre etter hvert utvida med bidrag fra mange gode hjelpere.

– Det er lagt mye arbeid i å samle opplysninger om bildene, og også her har mange samtaler med en lang rekke informanter vært av uvurderlig betydning, forteller han.

I tillegg til tekstene som forteller direkte om de enkelte bildene er det også laga fortellinger fra gamle dager der noen bilder brukes som illustrasjon til teksten. Fortellingene tar ofte utgangspunkt i minner fra hans egen barndom og oppvekst, men det gjøres også tidsreiser langt utover denne begrensede perioden.

Jan Erik er opprinnelig fra Skibotn, men har i dag adresse i Asker. Kommende helg vil han være tilstede og signere boka i Skibotn.

Én kommentar til “Gir ut lokalhistorisk bildebok”

Det er stengt for kommentarer.