Stenger E6 ved Larsberg i tre timer

En steinblokk på 70 tonn skal tas ned fra fjellsiden like utenfor Larsbergtunnelen. Jobben gjøres onsdag 26. oktober, i tidsrommet 11-14. Vegen er stengt mens arbeidet pågår, uten mulighet for gjennomslipp av trafikk. Foto: Sørreisa Kran og Transport AS
Ei steinblokk på 70 tonn skal tas ned fra fjellsida like utenfor Larsbergtunnelen. Jobben gjøres onsdag 26. oktober, i tidsrommet 11-14. Vegen er stengt mens arbeidet pågår, uten mulighet for gjennomslipp av trafikk. Foto: Sørreisa Kran og Transport AS

E6 er helt stengt mens arbeidet pågår. Det melderStatens vegvesen. Omkjøring er via FV868 og ferge mellom Lyngseidet og Olderdalen. 

Steinblokka ligger på ei hylle cirka 100 meter oppe i fjellet, utenfor Larsbergtunnelen noen kilometer nord for Skibotn. Beslutninga om å ta den ned er truffet etter en geologisk befaring i fjellsida i forrige uke.

– Geologene har konkludert med at det er en fare for at steinblokka kan falle ned. Derfor velger vi å ta den ned kontrollert, sier byggeleder Geir Larsen i Statens vegvesen.

Veidekke, som har driftskontrakten i området, har med seg underentreprenørene Visinor og Kjell Foss AS for å gjøre jobben.

Stenger E6 i tre timer
Steinblokka skal sprenges ned fra fjellsida, og jobben starter klokka 1100. Mens arbeidet pågår, er vegen helt stengt, uten mulighet for gjennomslipp av trafikk. Vegen åpnes etter planen klokka 1400.