Først i Nord-Norge

Marie Angelsen er prosjektleder i Visit Lyngenfjord. Foto: Privat.
Marie Angelsen er prosjektleder i Visit Lyngenfjord. Foto: Privat.

Lyngenfjord er den første regionen i Nord-Norge som nå kan ta i bruk tittelen «Bærekraftig Reisemål – Vi er i gang».

Det står å lese i ei pressemelding fra prosjektleder i Visit Lyngenfjord, Marie Angelsen. Hun er svært stolt over at Lyngenfjord-regionen nå er godt i gang med prosessen om å få Merket for bærekraftig reisemål.

– Det har blitt jobbet iherdig i kulissene for å få på plass all dokumentasjon og fra høsten av satser vi for fullt for å bli sertifisert som et bærekraftig reisemål, sier Marie Angelsen.

Lyngenfjord–regionen er den første i Nord-Norge, med unntak av Svalbard, som kan si «Vi er i gang» og har allerede bestått det første settet med kriterier mot å bli et bærekraftig reisemål. Merket fra Innovasjon Norge er svært attraktivt, fordi det gir troverdig hos turistene og skaper engasjement i lokalmiljøet.

Vil gi økt fokus
Til nå er Røros, Vega, Trysil, Lærdal, Geilo, Setesdal, Den Gylne Omvei og Svalbard sertifiserte som bærekraftige reisemål. Angelsen håper at det gjeve merket vil føre til et økt fokus på lokal mat, sertifiseringer av bedrifter og utvikling av skuldersesongene.

– Vi har lagt merke til at bærekraftige produkter er noe som etterspørres mer og mer innen reiselivet. For oss er denne sertifiseringen viktig. Dette vil ytterligere løfte frem det Lyngenfjord som region har å tilby til våre gjester, både av opplevelser i naturen og kulturen, forteller Angelsen.

i73btjtii1pvuy71dvbu

Spennende prosjekter 
Visit Lyngenfjord er allerede i gang med en rekke ulike prosjekter og et av dem er en fellesturisttransport fra Tromsø til Lyngen med oppstart i vinter.

– Dette er samarbeid med flere, blant annet Arena Lønnsomme Vinteropplevelser. Så har vi i tillegg gjennomført vertskapskurs sammen med Nord-Troms Studiesenter og vi utvikler nå flere produkter og pakker for lavsesongen. Dette er utrolig spennende og vi ser veldig frem til å jobbe videre sammen med våre medlemmer og regionen for øvrig, avslutter Angelsen.


Fakta om Bærekraftig reisemål: 

  • Merket for Bærekraftig reisemål er et kvalitetsmerke for reisemål i Norge. Merket bygger på en standard som setter tydelige krav til reisemålets evne til bærekraftig virksomhet og utvikling.
  • Merkeordningen er et tilbud til norske reisemål som ønsker å ta et ansvar for reiselivets negative påvirkning på miljøet.
  • Merking forutsetter at reisemålet tar vare på natur, kultur og miljø, styrker sosiale verdier og er økonomisk levedyktig. 
    Fakta: Innovasjon Norge