Skal levere gratis bibel på døra

Kay Morten Aarskog er senterleder ved Ungdom i Oppdrag, Borgen. Nå skal skal han være med på aksjonen Bibelen til alle.
Kay-Morten Aarskog er senterleder ved Ungdom i Oppdrag, Borgen. Nå skal skal han være med på aksjonen Bibelen til alle.

Onsdag i neste uke, 12. oktober,  går startskuddet for aksjonen Bibelen til Alle i Nord-Troms.

– Alle hjem i regionen vil i løpet av høsten og vinteren bli tilbudt en gratis bibel og en søndagskole-CD, heter det i ei pressemelding fra Ungdom i Oppdrag.

I løpet av aksjonsperioden vil det også bli invitert til lokale gudstjenester hvor Bibelen blir lest og aktualisert. Storfjord kommune og Øst-Lyngen er først ut, og vil få besøk allerede 12. -13. oktober. I november fortsetter utdelinga i Skjervøy kommune og Kvænangen kommune. Etter nyttår står kommunene Balsfjord, Karlsøy, Nordreisa og Kåfjord for tur, står det å lese i pressemeldinga.

Bibelen som bruksbok

Biskop i Nord-Hålogaland bispedømme, Olav Øygard. Foto: Ungdom i Oppdrag.
Biskop i Nord-Hålogaland bispedømme, Olav Øygard. Foto: Ungdom i Oppdrag.

– Det er med glede jeg ser at Bibelen nå tilbys alle husstander i Nord-Troms, sier biskop i Nord-Hålogaland, Olav Øygard. Han sier at det i 2017 vil være 500 år siden Martin Luther skreiv sine berømte teser i Wittenberg, noe som ble starten på reformasjonen.

– Luther oversatte sjøl Bibelen til et godt forståelig tysk, for han mente at hvis folk skulle ha mulighet til å tro, måtte de også kunne lese i Bibelen sjøl, sier biskopen.

– De fleste hjem har flere bibler, men en bibel gjør ingen nytte så lenge den står i bokhylla. Min oppfordring til folket i Nord-Troms er nå: la Bibelen bli ei bruksbok! føyer han til.

Gode erfaringer fra Finnmark
– Målet med kampanjen er først og fremst å gjøre Bibelen til en snakkis, og vise hvordan Bibelen er relevant for mennesker i dag. Det  sier Kay-Morten Aarskog, senterleder ved Ungdom i Oppdrag Borgen.

Bibelen til Alle i Nord-Troms er en fortsettelse av den store bibelaksjonen i Finnmark som fant sted i oktober 2014. Alle husstander i Finnmark ble da avlagt et besøk, med et tilbud om en gratis bibel.

– Erfaringene fra aksjonen i Finnmark var veldig gode, og våre undersøkelser i etterkant viser at mange leste i Bibelen de ble tilbudt. Derfor har vi bestemt for å fortsette kampanjen til Troms, sier Kay- Morten.

Se intervju med Kay-Morten her:

9 kommentarer til “Skal levere gratis bibel på døra”

 1. Ja, kanskje vi trenger en påminnelse om Bibelens ord i disse tider. Om ikke det gamle, dømmende svartsynet som har vært gjeldene rundt Lyngen, men om en glad og tilgivende Gud.

  1. Du kan gjerne komme også til meg, min kjære broder in Christo Kay-Morten.
   Hilser fra Martin Luthers Hjemland, fra eks-soknepresten din

   1. Takk Stefan! Suse Chmell som leder UiO senteret i Bad Blankeburgh, jobber med bibelen til alle og de tenker å begynner med den regionen snart. Så da kommer noen til deg, og kanskje like spennede, alle dine du er prest for. Feirer du Reformasjonsjubileet der fra kirkeårets start, eller fra Januar av Stefan?

     1. Det håper jeg også Trond! Vi har hjelp av våre venner i ungdom i oppdrag Nordland og Rovaniemi, og det er ikke alltid like lett å oppdage alle husene om du ikke er herifra. Så om du ikke har fått i løpet av kvelden i dag, send meg en sms så kan jeg komme med en til deg? Eller du kan komme på gudstjenesten søndag kl 11 i storfjord kirke:)
      Mobil 99500073

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.