– Irriterer meg grønn!

Anette-Opgård
– Kjempevanskelig å få et sted å bo i Storfjord, konstaterer Anette Opgård. Foto: Privat.

Anette Opgård er oppgitt over hvor vanskelig det er å få seg et sted å bo i Storfjord.

Etter utallig telefoner, fikk hun endelig en leilighet i Skibotn. Men med jobb i Nordkjosbotn og barn på Hatteng skole er ikke det en ideell løsning.

– Aller best hadde det jo vært om jeg fikk en bolig på Hatteng, sier hun til iStorfjord.

– Og jeg har irritert meg grønn når jeg har kjørt på Vestersia og sett alle boligene som står tomme, og som brukes som feriehus. Hadde det vært boplikt i husene, ville det vært helt annerledes, og lettere for folk som vi bo i kommunen å få seg hus, sier hun.

Nå håper hun at politikerne skjønner at dersom de ønsker at det skal bo folk i kommunen, og aller helst komme flere, må de ta grep.

– Jeg har ringt på minst ti forskjellige annonser, men enten var de lovt bort på forhånd, eller utleid via bekjentskaper. Jeg som er ganske ny i Storfjord, har ikke så mange kontakter, sier hun.

Anette har også registrert at kommunen bosetter flyktninger, noe som går ut over lokalbefolkninga.

– Dersom de ønsker at andre også skal bosette seg  kommunen, må det bygges flere boliger, mener hun, og føyer til at hun trives kjempegodt i Storfjord.

– Og det er fullt mulig å bo i Storfjord og ha jobb i Balsfjord. Men å bo i Balsfjord kunne jeg ikke tenke meg, sier hun.

– Fortvilt situasjon

Ordfører Knut Jentoft slår fast at kommunen er i en fortvilt boligsituasjon for tida.

Årsaken er mellom anna at firmaet som skulle bygge åtte boliger ved branngarasjen på Hatteng ikke har kunnet begynne på prosjektet på grunn av sykdom. Ifølge ordføreren har de nå søkt om utsatt frist for oppstart til 1. oktober i år.

Les også: Boligmangel= utflytting

– Boligene skulle egentlig vært ferdige nå, men nå forholder jeg meg til at det blir oppstart i oktober. Ellers er vi i ei alvorlig knipe, sier han.

– Og så må vi fåpå plass boplikt for boliger så fort som fy, legger han til.

– Hvilke andre planer for boligbygging har kommunen?

– I arealplanen som nettopp er vedtatt,  har vi satt av et areal til boliger på Oldersletta. Dessuten planlegges det boligfelter i Kitdalen, og ved Stornesvegen på Oteren. På Kvalhodet på Vestersia og i Sommersetlia i Skibotn er det ledige tomter. Da skal det være mulig å bygge i alle deler av kommunen. I tillegg er det ledige tomter på Brenna som ikke er byggeklare på grunn av statlig byrakrati. Og her er det faktisk plass til flere tomter, men på grunn av festeavtaler med grunneieren og det at framfeste ikke lenger er tillatt, sitter vi i ei matrikkelgjørme. Dessuten er det krav til grunnundersøkelser på Brenna, noe som ikke kan være riktig. Så her er det en masse arbeid å ta fatt på, kontaterer han.

2 kommentarer til “– Irriterer meg grønn!”

  1. Absolutt heilt umulig å få seg større bolig i Storfjord! Har leita og vært på jakt etter større bolig i snart 2 år nå.

    Håplaus situasjon, og man blir nedprioritert på alle hold, så forstår meget godt dem som ikke gidder mer å flytter ut av kommunen!

  2. det e den nyklanen som styre der inne.
    det blir en ny konkkommune

Det er stengt for kommentarer.