Det er mange gode grunner til å bo eller etablere seg i Storfjord. Det er sant. Iallfall ti, meiner kommunen sjøl.

Det er mange gode grunner til å bo eller etablere seg i Storfjord. Det er sant. Iallfall ti, meiner kommunen sjøl.
Hans. Adalia. Skogbranner. Flom. Oversvømmelser. Varmerekorder. Utryddelser. Naturødeleggelser. Naturavtalen. Er det relevant for Storfjordpolitikerne?
Verdens militærutgifter setter ny rekord. SIPRI sin militærutgiftsdatabase viser at verdens militærutgifter vokste for åttende år på rad i 2022 til et rekordhøgt nivå: 2240 milliarder dollar (≈ 24000 mrd NOK).
Fortsett å lese Hvis kunnskap får “styra rike og land”– Det er hårreisende at det ikke snakkes om at utvikling ikke nødvendivis er utbygging. Det mangler ikke kraft, men vilje til å nedskalere levestandarden. Det er vondt å si det, men jeg og mange unge med meg er klar over at vi må nedskalere forbruket istedenfor stadig å bygge ut og bygge ut og bygge ut. Det går ikke!
Fortsett å lese – Det går ikke!– Sett et tak på politikernes adgang til å bruke strømmen vår til å elektrifisere oljeplattformene i Nordsjøen, produsere hydrogen eller bygge batterifabrikker!
Fortsett å lese Vi kan ikke la politikerne sløse med strømmen på tulleprosjekter!Driftsetaten, teknisk etat, eller avdeling for plan, miljø og drift. En etat som i riktig gamle dager bare hadde én ingeniør, sjølveste kommuneingeniøren. Mathisen het han. Men han fikk jobben gjort.
Kraftutbyggerne har gjort en rekke framstøt for å sikre seg områder for kraftutbygging i Storfjord kommune. Det siste i rekka er den såkalte mulighetsstudien, der innbyggerne i Storfjord og et par andre kommuner i N-Troms tilbys gull og grønne skoger Igjen.
Storfjord kommune er den største kraftkommunen i Troms. Skibotn kraftverk – gullkalven – leverer om lag 40 prosent av krafta som Troms Kraft produserer i sitt område.
Fortsett å lese 150 varige og varierte arbeidsplasser – nå igjen?Ei gruppe barnehagebarn er på en gård for å se på dyra og livet på gården. Mens de er der, kommer tankbilen fra Tine inn på tunet.
Fortsett å lese Politikerne og liv og læreDaværende forsvarsminister Odd Roger Enoksen var med og prøvekjørte det som kan bli Norges nye stridsvogner. Foto: Asgeir Spange Brekke, FD
Det er interessant for en som ikke har peiling å følge med i debatten om den pågående debatten om stridsvogner – ja, den typen beltegående kjøretøy som Stortinget har vedtatt å kjøpe 82 stykker av.
På billigsalg, nær sagt. De koster bare nærmere 20 milliarder tilsammen. Forsvarsministeren og andre politikere vil gjerne ha dem, ikke minst ordføreren i Bardu. Og nå har vi jo ikke så mye anna å bruke milliardene på, så.
Det er bare det at militære eksperter fraråder å kjøpe dem. Sjøl forsvarssjef Eirik Kristoffersen har vendt tommelen ned.
Major og forsvarsanalytiker John Berg skriver i et debattinnlegg at slike stridsvogner vil komme for seint dit det er behov for dem og at de de vil smadres av presisjonsild fra droner slik vi har sett i Ukraina.
De er vel tenkt brukt i Finnmark, der invasjonen ventes å komme. Vegen dit fra Bardu er jo perfekt for stridsvogner. Hvis det ikke er så glatt at de sklir av vegen og velter, da.
Stridsvognenes tid er snart forbi, meiner majoren. Men kanskje Norge kan få sitt første stridsvognmuseum – i Bardu? Det hadde vært noe!
20 milliarder kroner er jo ikke så mye. Det er heller ikke 4000 kroner, som minstepensjonistene får i økning i ytelsene neste år.
Det dekker kanskje noe av prisstigninga.