Krigshistorieguiding med fokus på Jan Baalsrud

Visit Lyngenfjord sammen med Nord Troms Studiesenter og Nord Troms Museum har gjennomført et guidekurs for de som ønsket å lære mer om krigshistorien i regionen og historien om Jan Baalsrud.

Guider
De utdannede guidene er nå klare til å guide turister og lokalbefolkning i Jan Baalsruds fotspor.
Guide utdanningen har foregått over 3 dager. 2 kvelder med teoriundervisning på teams, og en hel dags undervisning om guide teknikk og guiding i buss på Furustua i Lyngen.
Lise Brekmo fra Nord-Troms museum har skrevet guidemanus, og var foreleser på den teoretiske delen av kurset, og Henriette Bismoe som har lang erfaring med guiding, underviste i guideteknikk og bussguiding.
11 fullførte kurset, både reiselivsbedrifter og privatpersoner fra Storfjord, Kåfjord, og Kilpisjärvi. Kurset er delvis finansiert med BIO-midler fra Troms og Finnmark fylkeskommune.

  • Det er spennende å endelig kunne tilby guidede turer i Jan Baalsruds fotspor i Lyngenfjordregionen” sier prosjektleder Maria Salamonsen. I et bærekraftperspektiv er det viktig å formidle vår lokale historie på en god måte.

Kurset ble arrangert som en del av prosjektet «LyngenfjordRundt». Formålet med prosjektet er å sette opp ulike tematurer i regionen, basert på målgrupper. Gjennom produktutvikling og felles markedsføring skal vi sørge for at flere besøkende finner enkelt frem til severdigheter og reiselivsbedrifter, for å skape verdier i hele regionen.

  • Vi har merket en betydelig interesse i historien om Jan Baalsrud, og et ønske om å se og oppleve stedene langs fluktruten hans. Behovet for lokale guider har vært tydelig, og nå er de endelig på plass. Dette er et godt eksempel på en målrettet reisemålsutvikling. Det vil sørge for å gi arbeid til lokale guider, øke kvaliteten i leveransen, og å styrke regionen som reisemål, sier reiselivssjef Georg Sichelschmidt.

TematureneVisit Lyngenfjord har utviklet 7 tematurer. Målet er å få turister og lokalbefolkning til å oppdage alt Lyngenfjordregionen har å by på. Prosjektet er finansiert av Troms og Finnmark fylkeskommune.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *