Bassenget gjenåpna

Her åpner ordfører Knut Jentoft og elever fra sjuende klasse ved Hatteng skole det nyrestaurerte bassenget.

Etter seks års tørrlegging, blei bassenget på Hatteng skole gjenåpna klokka 12 i dag.

Det var det sjuendeklassen ved skolen sammen med ordfører Knut Jentoft som stod for.

Bassengsaken har versert i kommunale organer i seks år, og det har vært utarbeidd to tilstandsrapporter. Den første konkluderte med at bassenget var i så dårlig forfatning at det måtte rives. Den andre konkluderte med at bassenget var et av de beste i landet, og at det ikke måtte rives.

Hurra for bassenget!

– Etter det har vi reparert det, og ikke bare litt. Vi har reparert det masse. Alt under her er nytt, så det er egentlig blitt et helt nytt basseng. Det sier Knut Jentoft.

Renoveringa av betongen i bassenget kosta cirka 750.000 kroner. Det tekniske utstyret har kommunens ansatte prosjektert sjøl, og har dermed sluppet med betydelig mindre kostnader. Totale kostnader for hele prosjektet er vel 10 mill.

Løsninga er ifølge ingeniør Odd Arne Jensen så elegant at sju kommuner har signalisert at de ønsker å komme på befaring for å lære.

– Og en nabokommune er interessert i å kjøpe kompetanse fra oss, men det har vi jo ikke kapasitet til, sier Odd Arne.

Det er bora fire energibrønner, som gir varme til bassenget. Tidligere kom varmen fra oljefyren.

Ordfører Knut Jentoft (i midten) takka fire som har stått på ekstra for å få bassenget ferdig. F.v. Ghassan Omar, Bernt Døhl fra Baks, Joakim Larsen og Kurt Sommerseth.

Det som nå må ordnes så snart som mulig, er sertifisering for svømmelærere og badevakter.

Knut Jentoft sier at bassenget også skal være åpent for publikum, slik det var før om lørdagene, eller eventuelt en annen dag. Han understreker at det er folket som eier bassenget og at de derfor sjølsagt må få bruke det.

– Men det må satses på frivillighet, fastslår han, og håper på at folk melder seg på kurs, slik at de kan bli sertifisert som badevakter.

Og det er klart at det blir gratis å bade. Dersom det kreves betaling, ryker momsrefusjonen, og det er noe kommunen ikke vil risikere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *