– Sånn kan vi ikke ha det!

Ordfører i Storfjord, Knut Jentoft.

Ordfører Knut Jentoft om Bergbjørnsaka: Sånn kan vi ikke ha det!

Som vi skrev i går, har Karin og Tore Bergbjørn gitt opp kampen mot byråkratiet i Storfjord, selger huset i Signaldalen og flytter.  De følte at de ble motarbeidd av administrasjonen i kommunen, og flytter nå næringsvirksomheten sin til en annen kommune.

Ordfører Knut Jentoft er på reise, men har lest artikkelen, og reagerer kraftig:

– Sånn kan vi ikke ha det! Her kommer to unge mennesker og vil etablere virksomhet – i Signaldalen!  Og så klarer vi ikke å ta vare på dem!

Det er ikke slik vi vil ha det, konstaterer han, og viser til at kommunen er politisk styrt. Han har etterlyst et handlingsrom, et handlingsrom som han vet er der, og viser til at regjeringa i regjeringserklæringa har åpna for større grad av lokal styring i byggesaker.

Rød løper

– Det er ikke så bastant som man vil ha det til. Når noen kommer og vil bygge og etablere seg i Storfjord, skal vi rulle ut den røde løperen og hjelpe dem slik at de får det til. I den her saka er det ikke gjort slik vi ønsker det i Storfjord, konstater han, og reagerer sterkt på at administrasjonen har stilt spørsmål ved kompetansen til en av etablererne.

– Man har stilt spørsmål ved kompetansen til det etablereren skal ha som leveveg!

Knut Jentoft viser til at det her gjaldt ei fradelingssak, og søkerne hadde gjort rede for hva de ønska å bygge, og at de hadde signalisert ei enklere utbygging dersom det blei nødvendig for å få godkjenning.

 

– Verste sak jeg har opplevd

– Men dette grep administrasjonen ikke tak i ! Her har man IKKE gjort det som er mulig for å få det til, sier Knut Jentoft, og konstaterer at dette er den verste saka han har opplevd i de tre åra han har vært ordfører.

Nå skal det være et fellesmøte mellom driftsetat og formannskap fredag i neste uke. På møtet skal man starte arbeide med kommunens samfunnsplan.

– Vi blei lurt opp i stry med den vi har, og mista en del av handlingsrommet vårt. Det må vi få tilbake, sier ordføreren.

– På møtet vil jeg legge fram en sterk bekymring for bosetting og næringsliv i kommunen, sier ordføreren, og føyer til:

– Vi må få retta på dette, for vi har en del parallelle saker. Kommunen er politisk styrt, og vi politikere ha sagt klart fra om hva vi  vil når det gjelder næring og utvikling. Hvis man må si nei, må man gjøre hva man kan for å komme rundt problemet.

 

5 kommentarer til “– Sånn kan vi ikke ha det!”

  1. Prestasjonslønn til saksbehandlerne.! En provisjon eller bonus for for alle som de for bosatt og etablert, null lønn for avslag!

    1. dem har gjort så dårlig arbeid at dem resten av levetia kan yte litt gressklipping 0g tynning av skog mens dem e tilknytta NAV 😉

  2. Så bra at Ordfører uttaler seg om saken, så da er saken løst for Karin og Tore Bergbjørn vil jeg tro? ?

  3. om dette er den værste saken du har vert borti som ordfører, så bør både du og flere med deg i kommunehuset stålsette dere for det som kommer neste mnd. i den her saken er det jo bare to arbeidsplasser administrasjonen har klart å sende ut av kommunen, det blir værre. men godt jobba teknisk, ri paragrafer. ikke komme her å komme her. i storfjord skal vi leve av bonderommantikk og det offentlige. det er ikke snakk om dårlig næringspolitikk, men TOTALT FRAVÆRENDE NÆRINGSPOLITIKK.

  4. Det blir kanskje litt feil å etterspørre kompetansen til etablerer. Det er vel heller på høy tid å etterspørre kompetansen til de som sitter som saksbehandlere i kommunen. Hvor godt rustet er de egentlig til jobben.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *