Måtte ha “arbeidsavvenningsprosjekt”

Harry Figenschau har skrevet bok om si eiga slekt.

Med den nye tilværelsen som pensjonist kom abstinensene.

–Da jeg blei pensjonist etter 42 år med lange arbeidsdager, innså jeg at jeg måtte ha  et arbeidsavvenningsprosjekt. Det skriver Harry  Figenschau (68) i forordet til boka som blei løsninga på abstinensproblemene. Prosjektet blei slektsforskning på eiga slekt, og like før jul i fjor forelå resultatet: Ei bok på litt over 200 sider om hans egne foreldre og forfedrene deres. For å gjøre historia komplett, fant han at han måtte skrive litt om seg sjøl også.

– Minner fra barndom og ungdom blei forløst, og blei til noen titalls sider, satt i struktur, skriver Harry videre i forordet.

Mye av stoffet har vært å finne i bygdebøker, årbøker for historielag og slektsbøker.

Harry har forska på slekta til hver av de åtte oldeforeldrene sine. Blant dem finner han slekter som dreiv med handel og jektefart, han finner fint folk og fattige folk og kvener. Og mange av slektene har sitt opphav i Danmark og Tyskland.

Min slektshistorie blei Harry Figenschau sitt arbeidsavvenningsprosjekt.

– Ei av utfordringene i arbeidet med boka var nok å tyde handskrifta i gamle kirkebøker, forteller Harry, som brukte et par år på å få boka ferdig. Den er trykt bare i 60 gi-bort-eksemplarer, men forfatteren ser ikke bort fra at han kan få trykt opp flere eksemplarer og selges for kostpris, om etterspørselen skulle tilsi det.

– Stoffet om mine oldeforeldre kan jo ha interesse for langt flere enn mi nærmeste slekt, mener han.

– Hvordan har responsen vært?

– Formidabel! Den har vært utelukkende positiv, og de som har fått boka har blitt veldig glad, forteller forfatteren og slektsgranskeren.

Arbeidet med boka har gitt mersmak, og han er allerede i gang med nye prosjekt.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *